Categorie├źn
woning

Hoe kan je het beste je huis onderhouden?

Het onderhoud van je huis is erg belangrijk voor de waarde van je huis en voor de veiligheid van je huis. Als je eenmaal een huis hebt, moet er natuurlijk ook onderhoud aan gedaan worden. Maar waar moet je nou precies opletten? En welke taken kan ik zelf uitvoeren? In deze blog geef ik tips over het onderhoud van je huis.

Tip 1: Schilderwerk

Het schilderwerk van je huis is iets wat als eerste opvalt aan de buitenkant. Het schilderwerk heeft niet alleen een decorerende functie, maar het zorgt ook voor bescherming. Een goede verflaag beschermt namelijk het hout tegen houtrot. Als je merkt dat stukjes verf beginnen los te raken, is je huis misschien toe aan een nieuwe onderhoudsbeurt. Deze werkzaamheden kan je zelf uitvoeren of uitbesteden aan een ervaren schilder

Tip 2: Bewaar gegevens en materialen

Zorg er altijd voor dat je een planning bijhoud over de werkzaamheden die je doet. Zo kan je later terugkijken wanneer je welke dingen gedaan hebt. Bewaar ook de materialen die je gebruikt hebt voor een onderhoudsbeurt. Een pot verf kan bijvoorbeeld voor nog veel meer dingen gebruikt worden dan alleen een dakgoot. Op deze manier bespaar je veel geld.

Tip 3: De tuin onderhouden

Deze tip is voor ieder verschillend, want niet iedereen vindt het leuk om zijn tuin te onderhouden. Maar een tuin moet ook onderhouden worden en dan heb ik het niet alleen over de plantjes water geven. Er komen veel meer werkzaamheden bij kijken. De meest voorkomende werkzaamheden in de tuin zijn: Grasmaaien, planten onderhouden, bladeren wegblazen en het reinigen van de tegels. Als je deze werkzaamheden blijft uitvoeren zul je zien dat je tuin er mooi bij blijft liggen.

Tip 4: dakgoot legen

Een dakgoot moet goed functioneren. Bekijk altijd even of er geen vuil in de dakgoot verstopt zit. Denk hierbij aan bladeren, takken of mos. Vooral in de herfst en in de winter kun je veel last hebben van een verstopte dakgoot.

Tip 5: Offerte aanvragen

Hopelijk gaan deze tips je helpen bij het onderhoud aan je huis. Wil je toch het schilderwerk aan je huis uitbesteden? Zoek dan een goede schilder en vraag een offerte aan. Wij raden Pruis Schilderwerken van harte aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *