Categorieën
Online

Website in een week bouwen

Er zijn meer dan een miljard websites online en dat aantal zal groeien naarmate meer mensen en merken het internet gebruiken om van zichzelf te laten horen. Er zijn echter nog steeds veel misvattingen over de hoeveelheid werk die nodig is om niet alleen een betrouwbare en snelle website te ontwerpen en te bouwen , maar deze ook live te zien op een gekozen domein.

Hier zullen we onderzoeken hoe u gemakkelijk een website laten maken in een week of minder:

Wat is het doel van je site?

Voordat je met het bouwen van een website begint, moet je het doel van de site formuleren. Meer omzet, meer aanvragen? Wordt het iets eenvoudigs, zoals een blog, of iets ingewikkelder? Het doel van uw website heeft een enorme impact op het ontwerp, de codering en de kosten van het bouwen, dus zorg ervoor dat u begrijpt wat de site voor u moet doen.

Begrepen? Super goed. Als je eenmaal weet wat je zoekt, kun je gaan nadenken over het kader, de look en de uitvoering die nodig zijn om de website te realiseren.

Wat is je doelgroep?

Ook al is internet een open platform, je moet toch nadenken over de gebruiker die je wilt aantrekken. De gebruiker die aan de andere kant zit, heeft misschien wel de grootste invloed op uw website. Als je een nieuw speelgoed voor kinderen op de markt brengt, is een visuele, geanimeerde site misschien het beste. Wanneer je in de zakelijke dienstverlening zit, zal je ontwerp een ander uiterlijk nodig hebben.

Kies een sjabloon

Toen de internetrevolutie begon, kon het codeer- en programmeerproces, zelfs voor eenvoudige websites, weken duren. Backend-ontwikkelaars waren schaars en niemand had echt de technologie en tools die nodig waren om een ​​mooie, goed functionerende en snelle site te maken.

Gelukkig is dat allemaal veranderd. Terwijl moderne besturingssystemen en hardware zich hebben ontwikkeld, heeft ook de kunst van het coderen zich ontwikkeld. Als u op zoek bent naar een snelle website, dan is het kiezen van een kant-en-klaar websitesjabloon de beste plek om te beginnen.

Tegenwoordig hebben de grote open source CMS platformen zoals WordPress of Shopify gratis of betaalde sjablonen. Dit scheelt enorm veel tijd en kosten. En deze sjablonen zijn standaard vaak voor ieder device geschikt, met andere woorden: De sjablonen zijn responsive.

Er zijn duizenden websitesjablonen beschikbaar, elk met verschillende visuele en functionele structuren. Besteed wat tijd aan het zoeken naar sjablonen die passen bij het doel van uw website – en vergeet niet om uje doelgroep in gedachten te houden.

Vul de sjabloon in

Voor de meeste mensen is website-inhoud waar het plezier begint. Van video- en audio-opnamen tot eenvoudige afbeeldingen en kopieën, het creëren van geweldige inhoud is essentieel.

Afhankelijk van wat u probeert te bereiken, kan het maken van inhoud het langzaamste deel van het proces zijn, vooral als u wilt dat alles precies goed is. Om tijd te besparen, begint u met het schrijven en verzamelen van inhoud voordat u begint met bouwen.

In de meeste gevallen is het vullen van de sjabloon net zo eenvoudig als het slepen en neerzetten in de gekozen inhoudsmodules. Met een goede internetverbinding duurt dit helemaal niet lang.

Investeer in hosting

Terwijl uw inhoud wordt geproduceerd en geüpload, moet je nadenken over betaalbare websitehosting. Goedkoop is vaak duurkoop. En een snellere hosting heeft een positieve invloed op de vindbaarheid in Google.

Houd bij het zoeken naar een hostingpartner rekening met de levensduur van je website. In sommige gevallen, zoals bij evenementen, wil je misschien dat de site maar een paar maanden actief is en is een goedkopere hosting toch een goede optie.

Test grondig

Nadat je het domein hebt bevestigd, moet er zoveel mogelijk tijd besteden aan het testen door gebruikers. Laat kennissen of familie de site gebruiken. In principe moet het voor een leek eenvoudig zijn om de site te gebruiken. De structuur van de site is zeer belangrijk aangezien aangezien een geweldig UX (User Experience) meer verkeer en conversie oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *