Categorie├źn
kantoor

Met welke methode moet jij je mok laten bedrukken?

Als je een tekst, bedrijfslogo of persoonlijke afbeelding op een mok wilt laten bedrukken, zoek je natuurlijk naar een mooi resultaat dat lang meegaat en jouw afbeelding nauwkeurig reproduceert. Of misschien heb je een kleiner budget en wil je vooral een voordelige om je mok te laten bedrukken en toch nog een mooi resultaat te krijgen dat niet gelijk uit elkaar valt bij de eerste vaatwasbeurt. Alles wat je wilt weten over het bedrukken van mokken zetten we hier uiteen.

Duurzaam een luxe mok laten bedrukken

Wil je je mok laten bedrukken met een opdruk die ontzettend lang meegaat en voor een luxe uitstraling zorgt? Dan is lasergravering sterk aangeraden voor een gedetailleerd logo zonder kleur. Dit is de duurzaamste en nauwkeurigste druktechniek voor mokken, maar hij is uitsluitend te gebruiken op harde materialen zoals metaal en glas. Voor een kleurrijke opdruk of een mok van een ander materiaal is sublimatiedruk zeer geschikt. Met deze techniek krijg je een full colour afbeelding op je mok: handig bij kleurgradaties en schaduwen. Op de lange termijn kunnen de kleuren een tintje lichter worden, maar de afbeelding zal nooit slijten of loslaten.

Voordelig je mok laten bedrukken

Zoek je een beter betaalbare optie die ook lang meegaat? Dan kun je je mok laten bedrukken met keramische transfer. Zo ben je voordeliger uit dan bij lasergraveren of sublimatie, maar blijft je opdruk langer zitten dan bij de goedkoopste opties. Je kunt maximaal vijf kleuren in je afbeelding gebruiken en hij blijft minstens 300 vaatwasbeurten intact. Je mok laten bedrukken met tampondruk is nog een stuk goedkoper. Let dan wel op je materiaal: keramiek is erg geschikt voor tampondruk en glas juist niet. Een mok met tampondruk kun je ongeveer 100 keer in de vaatwasser doen voordat de opdruk vervaagt.

Mok laten bedrukken: hier moet je op letten

Bij het laten bedrukken van een mok zijn een aantal dingen belangrijk om op te letten. Kijk allereerst goed welke drukmethode er wordt gebruikt en of dit aansluit op jouw wensen. Kies hiernaast ook het materiaal van je mok goed uit. Het moet passen bij de druktechniek en bovendien niet te snel breken of vervagen. Roestvast staal is sterk en houdt je drankjes goed warm of koud. Porselein is ook relatief sterk en zal nauwelijks verkleuren. Een mok van aardewerk is daarentegen onhandig, want het raakt sneller beschadigd.

Meer weten? https://www.relatiegeschenken.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *